Wednesday, December 6, 2017

TUCÁN PICO IRIS (Ramphastos sulfuratus)

Chilei - facturat Toucan sau piquiverde Toucan ( Ramphastos sulfuratus ) este o specie de pasăre din familia Ramphastidae . Această specie găzduiește junglele dintre sudul Mexicului , Columbia și vestul Venezuelei . Este pasărea națională a Belizei .Este o pasăre de penaj negru contrastează cu galbenul intens al gâtului și o parte a pieptului; Are un vârf mare de 16 cm lungime. Numele său se datorează faptului că are un vârf nou, cu culorile curcubeului. Ele sunt corpul negru; la bărbat, factura pare mai mare și gâtul și pieptul sunt galbene strălucitoare. Ei mănâncă fructe, nevertebrate și reptile mici.
Ele măsoară între 18 și 63 cm lungime, corpul și gâtul lor sunt scurte, coada lor în funcție de specie, măsurând aproape jumătate până aproape de întregul corp.Tucanul curcubeu facturat este distribuit din sudul Mexicului în Venezuela și Columbia . Ei trăiesc în pădurile tropicale din pădurile tropicale, în pădurile tropicale și subtropicale, se găsesc la altitudini de până la 1.900 m. Ei își stabilesc cuiburile în găurile copacilor, unde pot locui și alți indivizi din aceeași specie. Acest lucru poate provoca supraaglomerarea în cuiburi, astfel încât să-și găzduiască cozile și ciocurile sub corp în timp ce dorm pentru a avea mai mult spațiu. În plus față de lipsa de spațiu, este comun ca fundul găurilor să fie acoperit cu resturile fructelor cu care se hrănesc.La fel ca majoritatea tucanilor, tucanii cu rase iris sunt păsări foarte sociabile.


Se deplasează prin pădure în grupuri mici sau în turme de șase până la doisprezece persoane, dar pentru că sunt un fluturaș sărac, se mișcă mai ales sărind printre copaci. Ei au o structură familială în cadrul grupului lor. În mod obișnuit, ele pot fi observate jucându-se între ele cu pietrele lor sau aruncând mici fructe. Ele sunt rareori observate singure. Deoarece are capacitatea de a se stabili în habitate cu unele modificări datorate activității umane, această specie bine distribuită este inclusă în lista IUCN a speciilor de îngrijorare mai mică .