Siamecohost.Com

Saturday, January 27, 2018

Centurio senex sau liliacul cu riduri

Este o vieţuitoare ce trăieşte în America Centrală. Studiat în ultimii ani de oamenii de ştiinţă, liliacul prezintă o forma a craniului care-i permite să posede cea mai puternică muşcătură dintre toate speciile de lilieci. Deşi el cântăreşte doar 17 grame posedă o muşcătură a carei forţă este cu 20 % mai puternică decât a oricărei alte specii de liliac cu dimensiuni similare. Liliacul Centurio senex are un craniu foarte scurt şi lat, forma capului şi a maxilarelor sale intrigându-i de mult timp pe cercetătorii care l-au studiat.
El poate fi identificat uşor datorită feţei sale lipsită de blană şi a pielii „ridate” care este mai pronunţată în cazul masculilor decât al femelelor. 
 Lilecii sunt personaje des intalnite in povestile horror, cu vampiri si alti monstri sangerosi. Aceste animale sunt, de altfel, creaturi deosebite ce pot fi intalnite in diverse forme si marimi, de la cele pe care le cunoastem la unele de-a dreptul bizare. Cativa dintre cei mai ciudati lilieci existenti in lume, poti descoperi in randurile urmatoare!

No comments:

Post a Comment