Siamecohost.Com

Tuesday, February 5, 2019

COLORIN ALBASTRU (Passerina cyanea)

Indigo bivalve (Passerina cyanea) este o pasăre mâncătoare de sămânță în familia Cardinalidae sau cardinal. Este migratoare, variind de la sudul Canadei până la Florida de Nord în timpul sezonului de reproducere și de la sudul Floridei până la nordul Americii de Sud în timpul iernii. Adesea migrează noaptea, folosind stelele pentru a naviga.
                                     https://www.hbw.com/ibc/species/indigo-bunting-passerina-cyanea                              

Habitatul său este terenul agricol, zonele cu perii și pădurile deschise.Inflorescenta indigo este strâns legată de lazuli și interbreeds cu speciile în cazul în care gamele lor se suprapun.
Indigo bunting este o pasăre mică, cu o lungime de 11.5-13 cm (4.5-5.1 in). Afișează dimorfismul sexual în colorarea sa; masculul este un albastru vibrant în vară și o culoare maro în timpul lunilor de iarnă, în timp ce femela este maro pe tot parcursul anului. Barbatul are un penaj luminos colorat în timpul sezonului de reproducere pentru a atrage un partener. Construcția cuiburilor și incubarea sunt realizate exclusiv de către femeie. Dietul indigo bunting constă în principal din insecte în timpul lunilor de vară și semințe în timpul lunilor de iarnă.

No comments:

Post a Comment